Penang en reis en verblijf in Langkawi
Blijf op de hoogte en volg Andre
27 September 2012 | Maleisië, Langkawi Islands
Het was heerlijk en met een voldaan gevoel nog net de laatste bus gehaald terug naar Georgetown. De volgende ochtend stond om 07.45 uur de taxi al klaar om ons naar de ferry te brengen, welke ons naar Langkawi zal brengen. Op tijd vertrokken en in het begin was het nog rustig varen maar toen hij op snelheid was maakten we behoorlijke klappen in het water. De ene na de andere passagier werd ziek en de voorraad kotszakjes gingen hard. Gelukkig ging het met ons goed (Carla wel een pilletje ingenomen) en na een tocht van ruim 3 uur kwamen we aan. Aangezien we nog geen slok koffie of wat eten hadden kunnen innemen hebben we met Jeroen eerst buiten wat gegeten bij een Indisch restaurant. Koffie met suiker, niet echt Andre z'n ding, maar de pannekoeken met ei waren heerlijk. Met z'n drieeen de taxi in en we werden als eerste afgezet bij ons resort. Jeroen gedag gezegd, hij moest nog een verblijf regelen, maar uiteraard wist de taxichauffeur nog een paar goede opties. Na het inchecken liepen we de tuin in en onze monden vielen open, wat een prachtig resort! Een ruisende zee, met uitzicht op een paar kleinere eilandjes, een mooi aangelegde tuin en alles villa's en kamers met uitzicht op de zee. Er zijn 2 zwembaden, 1 zoute en 1 zoete en ook nog 2 jacuzzi's en een spa, dus we gaan ons hier niet vervelen. Inmiddels was het weer gaan regenen en toen we gingen lunchen kregen we toch wel een beetje een tsunami-gevoel, wat kan het hier spoken zeg. We hebben dus wat gezeten in het restaurant, wachtend tot het beter werd om naar de kamer te gaan. Dat werd het niet dus toch met paraplu door de storm naar de kamer en daar wat gerelaxt. Geslapen en lekker in bad gelegen. In de avond werd het iets droger en zijn we toch naar de boulevard met winkels en restaurantjes gegaan, waar we weer de nodige versnaperingen naar binnen hebben gewerkt.
Vandaag een beetje uitgeslapen, want we dachten dat het weer vandaag ook niet best zou zijn, maar de lucht brak open en we kregen direct weer zin om wat te gaan doen. Eerst een heerlijk ontbijt (ze kweken alles zelf en maken hun gerechten ook zelf, een soort van eco-resort), waar we genoten hebben wederom van het uitzicht en de vriendelijkheid van het personeel en realiseren ons dat dit ook weer een bijzonder plekje is en daarna hadden we binnen no-time een auto geregeld. Snel de spullen gepakt in de kamer en een plan de campagne gemaakt. Ze rijden hier wel links en Andre had van tevoren gezegd dat hij hier niet wilde rijden, maar ja, in de vakantie ga je soms over je grenzen heen (weten we inmiddels uit ervaring), dus na een proefritje met de verhuurder, die overigens erg moest lachen, gingen we op pad. Als co-driver had Carla ook een belangrijke taak, ze hoefde alleen maar steeds te roepen links, links, links! We wilden heel graag naar de Cable-car dus dit was onze eerste stop. Dit is een kabelbaan die heeeel hoog gaat en je daardoor een prachtig uitzicht hebt over de jungle en een gedeelte van het eiland met z'n prachtige baaien. Bij het middenpunt hadden we nog een goed uitzicht maar op de top was het helaas erg mistig en tot overmaat van ramp was ook nog de brug (jungle-walk) dicht vanwege onderhoud, nu hadden we toch niet veel gezien, maar wel jammer.
Vervolgens naar de 7-muurs watervallen, gelukkig voor Carla weer een hele klim en eenmaal boven aangekomen was het een kleine tegenvaller dat je niet de waterval naar beneden zag vallen. Gelukkig kon je halverwege wel de waterval goed bekijken. We hebben onszelf beloond met een verse koude kokosnoot en snel weer verder. Aangezien we langs de kust reden zijn we een paar keer gestopt bij de vele strandjes hier. Door eigenlijk een verkeerde afslag genomen te hebben zaten we ineens op de route naar de hoogste berg op het eiland en zijn we dus naar boven gereden. Heel veel apen onderweg gezien en een koe die de weg versperde. Vaak gestopt vanwege het mooie uitzicht en wel 2 toeristen onderweg tegengekomen. Daarna nog een bezoek aan het mausoleum van Masouri, welke vrouw onterecht is geexecuteerd en voordat ze stierf over het eiland een vloek had uitgesproken van 7 jaar. Pas na die 7 jaar hebben ze alles opgebouwd hier en er zijn nog vele generaties Masouri's geboren daarna, een mooie legende. Het was een interessant bezoek, er was van alles om heen gebouwd en zij had daar vroeger ook gewoond.
Daarna naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi, maar niet lang gebleven, wat een vreselijke stad, alleen misschien leuk om tax-free te shoppen, maar we zijn snel weer de auto ingestapt en naar de nachtmarkt gereden. Dit was weer erg leuk, allemaal lekkere dingen geproefd en fruit gegeten. De sate konden we niet weerstaan, dus een portie besteld en wordt dan gewoon in een plastic zakje met saus gegeven, maar doet niets af aan de smaak!
De hele dag droog gebleven en het eiland heeft ons wel verrast, het is hier prachtig, veilig, de mensen zijn erg vriendelijk en totaal niet opdringerig.
Inmiddels alweer laat geworden, dus even naar het hotel, douchen en omkleden en met de auto naar de boulevard gereden. Halverwege gestopt en eerst een paar Tiger-biertjes tegen de dorst en daarna wat gegeten en over de boulevard geslenterd, wat een leuke bezigheid is hier. We kwamen hier eigenlijk om uit te rusten, maar ja, we kunnen het toch niet laten, morgen gaan we een Island-hopping doen (als het weer tenminste goed is, maar we mogen dan annuleren en krijgen ons geld terug), 3 eilandjes en een meer. Misschien 's-middags relaxen aan het strand of een massage? Jullie horen het de volgende keer.
Wederom bedankt voor alle leuke reactie, helaas zijn foto's plaatsen niet te doen hier, dit doen we zodra we thuis zijn (hebben er inmiddels al bijna 1100 gemaakt...)
27 September 2012 - 22:13
Marion:
Hallo catan, fijn dat jullie zoveel meemaken. Jammer dat jullie soms slecht weer hebben. Kijk maar uit als het daar zo tekeer gaat. En die kabelbaan klinkt best gevaarlijk. Met andere woorden....ik vind alles geweldig maar wel veilig terug komen graag. We missen jullie dikke kus je (schone) zus -
28 September 2012 - 21:48
Siepke :
hallo hier even een berichtje zit erg te genieten van al jullie belevenisen en spannende momenten hoop wel dat jullie een beetje uitgerust terug komen ja want het zit er haast op nu voor ons is het niet erg want we missen an en car erg veel liefs en groetjes