Langkawi
Blijf op de hoogte en volg Andre
29 September 2012 | Maleisië, Langkawi Islands
Toen naar het eilandje Besar waar het water erg helder is, daar konden we 1 uur vertoeven, dus gezwommen en wat gelopen en gelegen en gelachen om de apen die hier overigens niet agressief zijn. Weer terug naar de boot met onze kapitein die nog 2 passagiers was vergeten dus moest hij weer terug, nou dat gaf weer de nodige hilariteit. Bij aankomst aan de kade gebeurde er iets vervelend. De boot naast ons had blijkbaar motorproblemen, want deze kon niet op tijd stoppen en met een noodgang vloog hij de kade op, we zagen het voor onze ogen gebeuren, het was een angstig moment. Er waren helaas 2 mensen gewond en toen we de boot gingen bekijken lag de stuurhut helemaal los en de boot was behoorlijk kapot. Deze bootjes gaan gemiddeld 60 a 70 km per uur, dus het was een behoorlijke klap. We hoorden gillen en zagen mensen vallen. Heel vervelend en een kleine domper op dat moment en dan realiseer je je dat je toch risico's loopt en we waren blij dat we ongedeerd waren gebleven. 's-Middags terug naar het hotel, de hele middag gerelaxed op het strand, bij het zwembad en in de jacuzzi. Een grote hoosbui van een half uur gehad, dat was vandaag de enige regen. We hadden vandaag wel zin in een massage en zijn bij een spa hier om de hoek beland, waar we een hele speciale behandeling hebben gekregen. Eerst een voetenbad, daarna werden we gescrubd en dat was heel erg nodig want de vellen hingen op onze ruggen (erfenis van Perhentian Island) waar we toch te snel bruin zijn geworden door de warmte en zonkracht), na deze scrub werden we ingesmeerd met een creme op basis van Aloe Vera en daarna werden we ingepakt in bananenbladeren, hier moesten we 10 minuten in blijven liggen, voelde echt geweldig. Tenslotte kregen we de beroemde Alun Alun massage, deze was erg aangenaam, op een gegeven moment gingen ze ook zelf op de tafel zitten om nog kracht om onze arme lichaampjes uit te kunnen oefenen, maar daarna voelde we ons als herboren en hadden we een superzacht huidje. Het was een behandeling van 2 uur, maar ze zijn uiteindelijk 3 uur bezig geweest (waarom snappen we zelf ook niet....).
Om dit luxe-gevoel nog even vast te houden, zijn we bij een luxe restaurant gaan eten, het duurste gerecht was Peking Duck en dat hebben we allebei genomen na ook nog een voorgerecht. Heerlijk gegeten en nog even gekletst met de eigenaar. Met een voldaan gevoel nog even een biertje bij de Irish Pub en weer lekker slapen.
Vandaag werden we om 09.30 uur opgehaald voor de Mangrove Tour, die we gisteravond nog gauw hadden geboekt, eerst een tocht via een paar prachtige eilandjes en de eerste stop was een fish-farm, diverse soorten
vis gezien waaronder barracuda's en (gelukkig) kleine piranha's. Onze tocht vervolgd, eerst nog over de Chinese Zee, we stopten op een punt waar je Thailand kan zien liggen en daarna verder over de rivier de Andaman de mangroves in. Veel eilandjes vol met apen, en ze kwamen zelfs op de boot en we hebben ze ook zien zwemmen, nog niet eerder gezien! Andre heeft zijn angst voor apen nu wel overwonnen..Daarna naar een grot met duizenden vleermuizen, die gelukkig sliepen maar was een magisch gezicht. Wederom veel arenden gezien en helaas vandaag geen krokodillen. Het was een prachtige tocht, je moet dit gezien hebben. Andre vroeg of het nodig was om de reddingsvesten weer om te doen, de kapitein zei doe maar, want het wordt een ruige tocht. Nou dat hebben we geweten, met ruim 60 km vlogen we over het water, maakten vele harde klappen op het water en voeren zo langs het beroemde Kilim Geoforest park. Weer veilig terug naar de haven en in het zicht van de haven nog even een wedstrijdje tussen 2 boten, die wij uiteraard hebben gewonnen. Dit was weer een onvergetelijke ochtend en ervaring!
Langkawi is een verrassend eiland en we hebben in 3 dagen toch naar ons idee alles gezien wat we wilden zien en doen.
Afscheid genomen van onze kapitein en reisgenoten en we werden weer keurig bij ons hotel afgezet. Lekker geluncht en nagenoten van de ochtend. Een strandwandeling gemaakt en de middag in stijl afgesloten in het zwembad, de zee, jacuzzi en de bar waar we aan het eind van de middag de lekkerste springrolls hebben gegeten ooit (ze maken hier echt alles zelf en met verse ingredienten). Morgen vliegen we naar Kuala Lumpur en gaan gelijk door naar Melakka, op ongeveer 2 uur rijden van KL. We gaan nu een hotel boeken, het wordt waarschijnlijk Holiday Inn, aan de straat van Melakka, met uitzicht op de zee en de stad.
Dit zal onze laatste bestemming zijn en de dag daarna vliegen we weer naar huis.
29 September 2012 - 19:20
Philip:
He CARAN!!
We vinden het bijna jammer dat jullie al bijna weer naar huis komen. Wij kijken uit naar jullie verhalen en dat is binnenkort al weer voorbij.
Ik lees dat het back pack gevoel weer helemaal terug was. Jullie hebben zelfs genoegen genomen met minder dan een BMW!!
Wel een beetje jammer dat Andre niet zelf ff dat slangetje de nek omdraaide!! ;-)
Gefineerde panelen voor de kast zijn inmiddels binnen. Moet ze nog wel afwerken en op kleur brengen.
Groetjes -
29 September 2012 - 22:32
Regina:
HoiHoi
Wat een reis he? echt jammer dat het mistig was bij de kabelbaan, maar halverwege is het uitzicht al spectaculair. Nog een paar daagjes, en dan zit het er weer op, ik zal jullie verhalen ook missen.
Philip kan jullie volgende reis met phandema lekker achterover gaan liggen, want jullie hebben alles prima voor elkaar! geniet nog even van al het moois en goeie reis naar KL.
Groetjes -
29 September 2012 - 22:35
Regina:
goh, het lijkt erop dat ik geen genoeg van kan krijgen he? -
30 September 2012 - 14:45
Donna:
Hee vakantie gangers!
Ik wil ook! Jullie maken me gewoon jaloers:p haha
Geniet er nog even van!!
Dikke kus
01 Oktober 2012 - 10:29
Marion:
Wouw wat een verhaal. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Op animal planet zag ik net na jullie bericht ook zwemmende apen, in het echt is dat natuurlijk onbeschrijfelijk. En arenden zag ik ook. Die eten de baby apen op. Verder dat ongeluk is minder om mee te maken , verschrikkelijk zeg. Nou het zit erop voor jullie. Een hele goede vlucht naar huis. Tot snel. X x x