vertrek Langkawi en reis en verblijf in Melaka - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu vertrek Langkawi en reis en verblijf in Melaka - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu

vertrek Langkawi en reis en verblijf in Melaka

Blijf op de hoogte en volg Andre

01 Oktober 2012 | Maleisië, Malakka

Na het maken van het vorige verslag hebben we gegeten op het strand met onze voetjes in het zand aan Chenang-beach en nog even geshopped in de mall en sigaretten gekocht voor Andre. Dit is wel goedkoop hier, voor de rest liggen de prijzen wel ongeveer gelijk als in Nederland, behalve dan het eten, dat is echt spotgoedkoop hier, waardoor je weer wat meer bier kan drinken 's-avonds, waar we ook deze avond dan weer gebruik van hebben gemaakt. De volgende ochtend hoefden we pas rond een uur of elf weg dus nog een heerlijke ochtend gehad en voor de laatste keer genoten van de faciliteiten van dit cosy resort. Met de taxi naar het vliegveld wat maar op 20 minuten rijden lag en alles gaat hier heel georganiseerd, we denken dat in Nederland altijd alles goed geregeld is, maar hier hoef je nergens in rijen te wachten en ze blijven allemaal vriendelijk. We hadden nog maar een half uur voordat we gingen boarden, dus nog even rondgekeken en nog een souveniertje gekocht voor thuis. De vlucht vertrok ook op tijd, we hadden nog nooit zulke beenruimte gehad en in lederen stoelen en prachtige stewardessen, Andre vond het jammer dat de vlucht maar 1 uur duurde...
Om 13.30 uur landden we op Kuala Lumpur volgens schema en liepen naar de eerste de beste taxicounter voor een rit naar Melaka over 144 km, ongeveer 2 uur rijden. We stonden al even in de rij en dachten dat we weer voor een budget-prijsje konden, maar toen ze onze koffers zagen bleken we in de premier-klasse te zitten, oftewel een Limo.
Dus was de prijs iets hoger dan verwacht, maar 50 euro voor een rit van 2 uur met een Limo was wel erg luxe en gezien de prijzen in Nederland nog een koopje. De taxichauffeur ging op een gegeven moment wel erg zachtjes rijden en in de spiegel konden we zien dat z'n ogen af en toe dichtvielen, dit was even een angstig moment, Andre vroeg of hij oke was en hij zei dat hij dacht dat er iets met de auto was, maar wij wisten wel dat hijzelf het probleem was. Uiteindelijk veilig aangekomen in ons laatste hotel hier in Maleisie, het Holiday Inn aan de straat van Melaka.
We krijgen een kamer met prachtig uitzicht over het zwembad en over de zee. We gaan direct het plaatsje in en beginnen weer te lopen en hebben wel het idee dat we hier in 1 dag alles kunnen zien en de sfeer is erg gemoedelijk hier en een leuk toetje op de vakantie. Er zijn hier veel toeristen, maar wel erg gezellig. We lunchen aan de rivier en we vonden dat we wel weer genoeg hadden gelopen, dus hebben we ons met een riksja laten rondfietsen en daardoor direct de highlights gezien. Er is hier een grote Nederlandse maar ook Portugese invloed, er staat een kerk gebouwd door Nederlander, er is ook een graf met Nederlanders die hier hebben gewerkt en hier zijn overleden, het stadhuys en een molen. Een kleurrijk plaatsje met mooie gebouwen en goed onderhouden. De inmiddels arme riksja-chauffeur die ons schatte op 200 kilo samen (dit klopt natuurlijk niet.....) heeft ons afgezet in Chinatown, waar de nachtmarkt van Jonker Street was. Dit is een heel gezellige markt, met leuke kraampjes, van alles geprobeerd qua eten en daarna nog bij een bistro voor de laatste keer Chinees gegeten. Bij Geographic Bar nog een paar drankjes genomen onder het genot van live-muziek en teruggelopen naar het hotel, waar we ineens nog muziek hoorde. Dit bleek bij ons hotel om de hoek een discotheek te zijn. We hadden nog een discotheek van binnen gezien hier, dus naar binnen gegaan, waar we nog net wat optredens van een girl- en een boyband meemaakten. Daarna kwam er een dj, waar we nog een half uur van hebben genoten en ook om te zien hoe de jeugd hier uitgaat.
We gaan ook terug met de taxi naar Kuala Lumpur om 19.00 uur, maar niet met de limo dit keer.
Onze laatste dag hier gaan we nog een River Cruise maken en wat slenteren door de stad, nog even lunchen in Chinatown of Little India en de shoppingmall bekijken om nog wat af te koelen voor de terugreis.
De vlucht naar Amsterdam vanavond is om 23.15 uur, hebben alvast ingecheckt en hopen op een goede terugvlucht.
Ook Melaka heeft ons weer blij verrast! Nu gaan we nog snel even genieten van onze laatste uurtjes in Maleisie!