Cameron Highlands - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu Cameron Highlands - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu

Cameron Highlands

Blijf op de hoogte en volg Andre

19 September 2012 | Maleisië, Cameron Highlands

Allereerst harstikke bedankt voor alle leuke reacties!
De eerste foto's staan erop, maar daar zijn we een uur mee bezig geweest vanwege traag internet, doen ons best voor meer!

Na onze huisdieren in het chalet (de wilde zwijnen, kikkers, apen en andere dieren die daar vrij rondliepen in en rond het chalet) gedag te hebben gezegd en onze koffers weer op de boot stonden zijn we heel verrassend op tijd vertrokken richting Cameron Highlands. Uiteraard weer een krakende oude bus met ook een wat oude chauffeur, maar later bleek toch een hele goeie chauffeur. Na een mooie rit kregen we ineens de schrik van ons leven, gelukkig op een recht stuk weg in de bergen en op 18 km van de eindbestemming kregen we een klapband, maar door het snelle handelen van de chauffeur konden we een veilige noodstop maken aan de kant van de weg, waar we direct de talk of the town waren van de dorpelingen waar we vlak voor stopten. Een bijdehande Belg (ja ja ze zijn er...) had gps op zijn mobiel en kon daardoor precies zien waar we waren gestrand en bracht ons op het idee om een taxi te bestellen, want ja op z'n Maleisisch een band verwisselen gaat waarschijnlijk uren duren. Gelukkig had onze Belg in tegenstelling tot ons Nederlanders wel bereik op z'n mobiel en na wat onderhandelingen over de prijs verschenen er na ongeveer een half uur 2 taxi's, die ons uiteindelijk naar ons hotel bracht. Dit hotel hadden we nog niet geboekt, maar op internet al wel gezien dat dit het top of the bill hotel was in Tanah Rata, en voor onze begrippen supergoedkoop, en ze hadden nog een kamer, dus weer snel geregeld. Direct de stad in om tours en vervoer te boeken voor de volgende bestemming, Perhentian. Er is maar 1 hoofdstraat hier in Tanah Rata dus reisbureau was snel gevonden en we werden door een zeer vriendelijke man overal mee geholpen. Toen konden we relaxed gaan eten en de keuze is hier Chinees, Chinees of Indisch. Dus werd het Indisch, wellicht toch net dat verkeerde restaurantje uitgezocht, want Andre ging van de beef over de dichtsbijzijnde railing hangen en gooide alles er weer uit. Carla had daarna ook niet meer zo'n trek, dus snel vertrokken en eerst even rustig verder gewandeld terug naar het hotel om te douchen en daarna toch maar weer terug, want onze maagjes moesten toch gevuld voor de zware dag van morgen, dus nu maar Chinees.
Daarna in de enige kroeg hier nog wat bier gedronken en lopend terug naar hotel Heritage.
De volgende morgen dacht Carla dat we om 9.45 uur werden opgehaald, maar Carla denkt wel vaker wat en om 08.30 uur kwamen we erachter dat we over een kwartier werden opgehaald. Snel wat broodjes klaargemaakt in de eetzaal en snel de Landrover in. We hadden ons voor niets gehaast, want van de 3 Landrovers was er 1 al stuk na een km en moest vervangen worden, dus wachten. Onderweg bleek een chauffeur van een andere Landrover mensen vergeten op te halen, dus weer consternatie. De jungletrekking van 1 a 2 uur bleek uiteindelijk 4 uur te zijn, maar was het dubbel en dwars waard. Dit was een echte jungletocht, klimmen over bomen, over de rotsen door het water, ploeterend en glijdend over de dichtbeboste paden en op zoek naar de grootste bloem van de wereld de Rafflesia en uiteindelijk 2 gevonden dankzij de plaatselijke aboriginals die ook als gids meeliepen. Enigszins gesloopt maar zeer voldaan weer lekker comfortabel achterin de Landrover (maar niet heus) gaan lunchen tussen de lokale mensen. Aangezien het ochtendprogramma enorm was uitgelopen, waren we bang dat we weinig van de theeplantages zouden zien, maar niets was minder waar, een prachtige rit door de plantages en een stop bij een theefabriek genaamd Boh, hadden we gigantisch mooi uitzicht over de plantages en uiteraard ook thee gedronken. Daarna nog door de plantages gelopen en daarna weer snel verder naar het uitzichtpunt bovenop de berg. Weer snel foto's gemaakt, op het laatste uitzichtpunt over het Mossy forest was helaas niets meer te zien door de mist, maar een korte trekking door dit oudste regenwoud was zeker ook weer de moeite waard en weer een hele belevenis om iedereen weer veilig beneden te krijgen door de glibberige mospaden. Daarna nog een bezoek gebracht aan een aardbeienplantage, die alles uit Nederland importeren en op dezelfde wijze de aardbeien kweken.
Om 7 uur 's-avonds kwamen we aan in de stad, nog een recensie geschreven voor deze prachtige tour en afscheid genomen van onze reisgenoten van deze dag. We werden in het hotel afgezet en waren ontzettend blij dat we Cameron Highlands toch nog onverwachts hebben aangedaan en gezien, hadden dit niet willen missen!
's-Avonds wel lekker gegeten bij Rose Garden, nadat we eerst een stroomstoring in de hotelkamer hadden veroorzaakt, maar dit was snel opgelost.
Morgen worden we om 08.00 uur opgehaald voor de tocht naar Perhentian, eerst met de bus en het laatste stuk met de boot naar het eiland en dan.......... ruim 4 dagen uitrusten op dit paradijselijk eiland en strand!

• 19 September 2012 - 20:29

Ruud:

Wat een geweldige belevenissen. Ik denk dat jullie wel meer dan 4 dagen nodig hebben om bij te komen, maar het is volgens mij meer dan de moeite waard. Geniet er maar van.

• 19 September 2012 - 20:32

Marion:

Hallo caran, pff wat doen jullie ontzettend veel op een dag.allemaal leuke spannende en fantastische belevenissen. Bijna teveel om tot je door te laten dringen. Fijn dat jullie straks een paar dagen tot rust kunnen komen, een biertje drinken en lekker kunnen relaxen. Neem het ervan het is tenslotte vakantie. Proost have fun caran

• 19 September 2012 - 22:23

Siepke:

hallo wat hebben jullie een hoop beleefd en gezien maar ik denk dat jullie nu wel aan een beetje rust toe zijn dat zal best wel lukken als ik aan dat mooie hotel denk waar jullie logeren geniet er van liefs x x

• 21 September 2012 - 20:35

Philip:

Klinkt weer goed!!
    Nog wel een vraagje; Heeft Andre toen jullie de klapband kregen net zo hard geschreewd als toen we boven het ravijn hingen in Peru?
    Veel plezier nog.

Philip