vervolg Kuala Lumpur... - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu vervolg Kuala Lumpur... - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Andre Carla - WaarBenJij.nu

vervolg Kuala Lumpur...

Blijf op de hoogte en volg Andre

15 September 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur

Zaterdag 15 september, alweer onze laatste dag in de metropool Kuala Lumpur, gezien het volle programma van gisteren, kunnen we het vandaag iets relaxter aandoen. Beetje uitslapen, ontbijten en vervolgens door toeval door een Nederlander aan de receptie een tip gekregen waar we de reis naar Taman Negara konden boeken, dit bleek lekker dichtbij in Chinatown. Zo gezegd zo gedaan, onderweg daarnaar toe kwamen we nog een prachtige Chinese tempel bezichtigd en vervolgens onze trip geboekt. Die bestond uit een busreis naar Jerantut en vervolgens met een longtailboot naar Taman Negara, daarover later meer.
Daarna met een taxi naar Berjaya Times Square, dit is een gigantisch winkelcentrum, niet voor te stellen hoe groot, met daarin ook nog eens het grootste pretpark met een achtbaan, we hebben hier onze ogen uitgekeken. Nog een paar kleine dingen gekocht zoals een headphone van Dr. Dre (zal vast een nepper zijn) en de nog zo nodige rugzak voor Carla voor in de jungle. Daarna geluncht en lopend weer de sfeer van de stad geproefd, de luxe en grootste warenhuizen gezien, prachtige etalages, waar we vervolgens uitkwamen bij het aquarium en ook de onderwaterwereld hebben bewonderd.
Overigens ben je in Kuala Lumpur als voetganger nergens heilig, er is vaak maar aan 1 kant van de straat een bescheiden voetpad en iedere keer dat je moet oversteken ben je je leven niet zeker, ook omdat wij standaard eerst naar rechts kijken, maar je beter hier eerst links kunt kijken.....
De beroemde Bintang Walk gelopen waar we al eerder mooie restaurantjes hadden gezien en ook daar 's-avonds Italiaans hebben gegeten en voor het eerst voor Hollandse prijzen, want nergens betaal je meer dan 10 a 15 euro voor een diner.
Met de taxi terug had geen zin, want het verkeer is werkelijk een drama in deze stad, alleen maar files, files, dan valt het in Nederland echt nog mee. Maar teruglopen was geen straf, er is zoveel te zien 's-avonds en alles en iedereen leeft op straat. Enigszins vroeg naar bed, koffer gepakt, want morgen vroeg op voor de reis naar Taman Negara.

• 25 September 2012 - 00:45

(Oma)Ave:

Hi Andre en Carla
    Van Philip gehoord dat jullie weer een prachtige reis aan het maken zijn.
    Ik heb al iets van de verslagen gelezen Wat genieten jullie weer.

Morgen ga ik verder lezen.
    Voor nu lieve groetjes
    Ave