op weg naar Taman Negara
Blijf op de hoogte en volg Andre
16 September 2012 | Maleisië, Jerantut
Vandaag wacht ons een lange reis naar Taman Negara, om 7.15 uur eerst met de taxi naar hotel Mandarin in Chinatown waar een enigszins gedateerde bus ons staat op te wachten (zelfs in Peru waren ze luxer en betrouwbaarder) en iets later dan gepland vertrekken we.
Na een half uur daalt het vertrouwen in de bus, rare geluiden en we komen haast niet meer vooruit, maar ja, met al die grote koffers en dan ook nog behoorlijk klimmen, gelukkig hebben de mannen in de bus niet hoeven duwen en zijn we veilig aangekomen in Jerantut. Kleine sanitaire stop gemaakt onderweg en een zeer hete (qua smaak) bapao gegeten.
In organiseren zijn Maleisiers geen sterren, eenmaal aangekomen in Jerantut was het een chaos met de bussen, de papieren en de bestelde lunch kwam ook maar niet. Uiteindelijk toch vertrokken en onderweg een behoorlijke hoosbui, dus we dachten dat wordt wat, 3 uur in de boot in de regen, maar zoals gebruikelijk hier zijn de buien kort en hevig en zijn we met heerlijk weer in een longtailboot in 3 uur tijd en gemiddeld 20 km per uur aangekomen in Kuala Tahan, alweer ons resort Mutiara ligt (welke we gisteren dus nog geboekt hebben). Een chalet met uitzicht op de rivier, echt heel leuk! We zitten met ons resort aan de andere kant van de rivier, dus onze taxi is nu een bootje die ons steeds aan vaste wal zal brengen. Lange tijd om te genieten hadden we niet, want door onze enthousiasme hadden we gelijk een" nacht"safari geboek voor 20.30 uur, dus we hadden nog 1 1/2 uur om op te frissen en te eten. Maar dan wel op een floating restaurant! De safari was leuk, je moet een beetje mazzel hebben om wat dieren te zien, we hebben in ieder geval een paar luipaardkatten gezien, een slang, diverse vogels en echte Maleisische koeien! Maar het mooiste hier zijn de palmbomen, nog nooit zoveel en zulke grote gezien en dan de sterrenhemel erboven, oftwel weer een prachtige ervaring! Een nachtleven kennen ze hier niet, bij terugkomst was alles dicht, dus moeten we met water afsluiten.
Morgenochtend gaan we een jungletrekking doen en de canopywalk, 's-middags gaan we varen naar een plaatselijke stam om te kijken hoe ze hier leven en we gaan rapid shooten. Hoe dat allemaal zal zijn, horen jullie de volgende keer! Tot later.
17 September 2012 - 11:44
Siepke:
Hallo caran, we hebben gelezen dat jullie onvermoeibaar zijn en al een hoop beleefd hebben. Ik wist even niet hoe ik kon reageren maar gelukkig is je zus hier heel handig in en heeft het me haarfijn uitgelegd. Ha ha. Met ons is alles goed, we blijven jullie volgen. Veel plezier en geniet ervan. Pa en ma x -
17 September 2012 - 13:00
Anja:
Hey Caran!
En inmiddels al een paar biertjes/cola rum/cocktails op? haha
Echt leuk om jullie te volgen!
Maarrruuu waar blijven de foto's??? Nee Andre niet alleen WhatsApp!
Have fun!!
Knuffelsss -
17 September 2012 - 17:17
Connie Mollema:
Hoi Caran,eindelijk heb ik jullie gevonden. Ik dacht al dat het aan mij lag dat ik het weer niet kon vinden, maar gelukkig hebben meer mensen dit probleen gehad :-) Jullie zijn goed bezig hoor! Al veel gedaan gezien en geregeld. zo te lezen is het weer echt een belevenis. Ben benieuwd naar de volgende dagen.
Groetjes Robert en Connie